Maalderijstraat 2, 7411 CK te Deventer
Maalderijstraat 4, 7411 CK te Deventer
Maalderijstraat 12, 7411 CK te Deventer
Maalderijstraat 14, 7411 CK te Deventer
Maalderijstraat 16, 7411 CK te Deventer
Maalderijstraat 18, 7411 CK te Deventer

Omschrijving

PAKHUIS, later gebruikt als fabriek, opgetrokken in baksteen vanaf een gerende, bijna driehoekige plattegrond over vier bouwlagen onder een afgeknot zadeldak.

Het gebouw heeft op alle vensterassen op alle bouwlagen en in de geveltoppen getoogde zesruits vensters onder strekken. Op de verdiepingscheidingen schotelankers.

De straatgevel (Z) telt vijf vensterassen. De oostelijke zijgevel heeft ramen op de derde en vierde verdieping. De westelijke zijgevel is verdeeld in zeven traveeën met elk twee vensterassen. In twee traveeën bevinden zich boven elkaar op de verdiepingen laaddeuren, waarboven zich destijds hijskappen hebben bevonden. Op de begane grond bevindt zich een reeks getoogde poortopeningen. Aan dezelfde zijde bevindt zich een gemetseld laadperron, aan de voorzijde voorzien van een karakteristiek smal gemetseld trapje.

Pakhuis van cultuur-, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang

- vanwege de beeldbepalende ligging