Baflo G 376
Kerkpad 3 T, 9954 TT te Tinallinge

Inleiding

TRANSFORMATORGEBOUW opgetrokken in Interbellum-architectuur, gelegen aan het pad dat onder meer naar de Nederlands Hervormde kerk leidt. Het huisje, dat aangeduid wordt met "Tinallinge 1502", is er waarschijnlijk in de jaren twintig van deze eeuw neergezet door het toenmalige PEB. In 1977 kocht de EGD, zoals het bedrijf toen heette, de grond waarop het huisje ligt aan en is het gebouwtje intern aangepast.

Omschrijving

TRANSFORMATORGEBOUW opgetrokken op een rechthoekige plattegrond in rode Groninger strengperssteen op een uitspringend trasraam van rode klinkers. Het platte dak is van beton en heeft ruime overstek op klossen. Bovenin de gevels zitten gepleisterde vlakjes die aangeven waar de balken bevestigd zijn. In de voorgevel (oostzijde) bevindt zich een dubbele stalen deur binnen een gemetselde omlijsting met hanekam. De zuidgevel heeft eveneens een stalen deur binnen dezelfde omlijsting met erboven een ventilatierooster. De noordgevel heeft een rooster in het trasraam en de westgevel is blind.

Transformatorgebouw van algemeen cultuurhistorisch belang

- als representatief voorbeeld van een type trafo dat toentertijd in de provincie werd gebouwd