Noorder-Koggenland V 31
Bij Zuideinde 6, 1657 ED te Abbekerk

Omschrijving

PAARDENSTAL bestaande uit een begane grond en een kapverdieping en gebouwd op een rechthoekig noord-zuid georiënteerd grondplan. De paardenstal heeft een onbeschoten zadeldak, met kopse zijden op het noorden en het zuiden, bedekt is met zwarte en rode Hollandse pannen. De noklijn loopt evenwijdig aan de weg. De stal is opgetrokken in hout en baksteen. De kopse zuidzijde heeft op de begane grond een houten wanden met liggende weeg met daarin de toegang tot de paardenstal. De geveltop heeft een staande weeg, gladde windveren en een makelaar. De kopse noordzijde bestaat heeft muurwerk in rode baksteen met daarin twee vierruits schuifvensters. De geveltop heeft een staande weeg, gladde windveren en een makelaar. De oost- en westzijde zijn vernieuwd.

Waardering

19de eeuwse paardenstal van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het boerderijcomplex.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Paardestal(M)