510923 - Boerderijcomplex
Eibergen M 1510
Bij Hölterweg 1, 7157 AG te Rekken

Omschrijving

Ronde WATERPUT met inscriptie I.R./ I.C.P./ 1836 in de ring. De ring van Bentheimer zandsteen bestaat uit in vier delen. De vier delen van de waterput hebben aan de bovenzijde een verdikte rand.

Ronde WATERPUT met inscriptie I.R./ I.C.P./ 1836 in de ring van Bentheimer zandsteen.

- Van architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een waterput bestaande uit een ring van Bentheimer zandsteen met inscriptie.

- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de ligging van de waterput, als onderdeel van het boerderijcomplex, op historische waardevolle locatie, buiten de bebouwde kom van Rekken in een historische gegroeid landschappelijke gebied.

- Van cultuurhistorische waarde als onderdeel van een boerderijcomplex in de Achterhoek representatief voor de ontwikkeling van het leven op het platteland in Nederland.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Straatmeubilair Waterput