Loenen B 983
Bij Rijksstraatweg 72, 3631 AD te Nieuwersluis

Omschrijving

TOEGANGSHEK behorende tot de historische buitenplaats Middenhoek. Aan weerszijden van de Rijksstraatweg, toegan gevend tot de huisplaats en de overtuin staan twee identieke 19de-eeuwse toegangshekken op gemetselde keermuren. De lage smeedijzeren spijlenhekken bestaan uit dubbele hekvleugels en zijstukken waarin de naam 'MIDDEN' 'HOEK'. Aan weerskanten van het hek naar de overplaats staan vier hardstenen paaltjes en langs het pad hardstenen bollen.

TOEGANGSHEK van algemeen belang:

- vanwege de markering van de toegang tot de buitenplaats; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke samenhang met de andere onderdelen van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen

Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D)