Loenen B 984
Bij Rijksstraatweg 72, 3631 AD te Nieuwersluis

Omschrijving

HOUTEN SCHUTTING MET TWEE TOEGANGSHEKKEN behorende tot de historische buitenplaats Middenhoek. Om de rechthoekige moestuin staat een onlangs vernieuwde houten schutting, die aan de buitenzijde door pijlers wordt geleed. De schutting wordt onderbroken door twee tegenover elkaar liggende negentiende-eeuwse identieke houten toegangshekken tussen houten pijlers en onder een ijzeren boog. De hekken bestaan uit twee draaibare vleugels, waarvan de onderste helft wordt gevormd door diagonaal geplaatst beschot en de bovenste helft uit spijlen met een accolade-vormige afsluiting.

Waardering

HOUTEN SCHUTTING MET TWEE TOEGANGSHEKKEN van algemeen belang: - als voorbeeld van een karakteristieke omheining van een moestuincomplex; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen schutting met toegangshekken

Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D)