Loenen B 984
Bij Rijksstraatweg 72, 3631 AD te Nieuwersluis

Omschrijving

KAS MET KOUDE BAK behorende tot de historische buitenplaats Middenhoek. In de moestuin staat een 19de-eeuwse kas op een bakstenen fundament onder een lessenaarsdak bestaande uit een houten geraamte met glas aan de noord- en zuidzijde. In de oostgevel is een rondboogdeur. Restauratie 2002. Voor de kas ligt een rechthoekige (vroeg)20ste-eeuwse koude bak van betonplanken met tussenstijlen.

Waardering

KAS MET KOUDE BAK van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de vormgeving van de kas; - vanwege de ensemblewaarde; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van een moestuincomplex behorend bij een buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Kas(L)