Loenen B 983
Bij Rijksstraatweg 72, 3631 AD te Nieuwersluis

Omschrijving

DRUIVENKAS behorende tot de historische buitenplaats Middenhoek. In de voormalige grote moestuin, thans weiland, ligt een grote 19de-eeuwse gemetselde druivenkas. De kas heeft bakstenen zijmuren en een door pijlers met natuursteen gelede bakstenen noordmuur die een schuin glasdak in houtcontructie dragen. In de kas zijn verschillende compartimenten, die van elkaar zijn gescheiden door muurtjes met rondboogdeuren.

Waardering

DRUIVENKAS van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de vormgeving; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ensemblewaarde.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Kas(L) Druivenkas