Loenen B 983
Bij Rijksstraatweg 72, 3631 AD te Nieuwersluis

Omschrijving

EZELSTAL behorende tot de historische buitenplaats Middenhoek. In de parkaanleg ligt een 19de-eeuwse houten (dubbelwandige) ezelstal. De op rechthoekige grondslag uit rabatdelen opgetrokken stal bestaat uit één bouwlaag en een kapverdieping onder een met Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak (oorspronkelijk een mansardedak) voorzien van windveren en een smal overstek aan de zijkanten. In de kopse voorgevel een dubbele houten inrijddeur en een luik daarboven. In de zijgevel (links) vierkante vensters.

Waardering

EZELSTAL van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ensemblewaarde.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Stalgebouw(L)