511206 - Huis te Jaarsveld
S L van Alterenlaan 27 A, 3413 MJ te Jaarsveld

Omschrijving

KOETSHUIS. Ten noordoosten van het hoofdgebouw bevindt zich een koetshuis annex stal uit 1843, die in 1867 is voorzien van een nieuwe voorgevel. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen pand bestaat uit één bouwlaag onder een met Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak. De klokgevel aan de voorzijde heeft een houten inrijddeur met segmentvormig bovenlicht met roedenverdeling en daarboven een luik met halfrond bovenlicht eveneens met roedenverdeling. In de top een wijzerplaat en op de nokeinde een windvaan. Aan weerskanten van de inrijddeur hardstenen stootblokken. In de achtergevel een stalvenster en een rozetvormig venster. Twee getoogde deuren en een groot stalvenster in de linker zijgevel en twee stalvensters in de rechter zijgevel.

KOETSHUIS van algemeen belang:

- vanwege de architectonische vormgeving;