511206 - Huis te Jaarsveld
Lopik F 664
S L van Alterenlaan 28, 3413 MJ te Jaarsveld

Omschrijving

JAGERSHUIS MET STAL. Aan de zuidwestsingel ligt een boerderij, het zogenaamde jagershuis, in oorsprong daterend uit de derde kwart van de 17de eeuw, in de 18de eeuw uitgebreid met een smalle aanbouw aan de noordwestzijde en een uitgebouwde kamer aan de zuidoostzijde en in de 19de eeuw naar het noordoosten toe verlengd, waardoor het huis een boerderijtje werd. Restauratie 1984. Het bakstenen pand met donkere plint is gebouwd op rechthoekige grondslag onder een met riet gedekt zadeldak met wolfseind (noordoostgevel). Vensters onder ontlastingsbogen (korfbogen). Op het erf een negentiende-eeuwse schuur op rechthoekige grondslag opgetrokken uit baksteen onder een met riet gedekt zadeldak.

JAGERSHUIS MET STAL van algemeen belang:

- als functioneel onderdeel van het kasteel;