511218 - 't Huys te Warmont
Warmond D 5157
Herenweg 145, 2361 EP te Warmond

Omschrijving

SPEELZAAL. In de parkaanleg gelegen speelzaal uit 1910 gebouwd in dezelfde cottage-stijl en met dezelfde bouwmaterialen - grote grijze sintelsteen en oranje geglazuurde dakpannen - als de oranjerie. Het pand is op rechthoekige grondslag opgetrokken, staande op een hoge plint van baksteen die geel is geverfd en overkapt door een overstekend schilddak met wolfeinden. In het midden van de voorgevel springt de kap schuin naar voren waaronder een groot meerruitsvenster is geplaatst. Op het bestek van de schilder uit 1920 wordt het aangeduid als 'het biljarthuisje'.

SPEELZAAL van algemeen belang:

- vanwege de architectonische vormgeving in Engelse cottage-stijl;