511248 - Watertorencomplex te Laren
Laren Noord-Holland C 962
Bij Rijksweg-West 27, 1251 CJ te Laren

Inleiding

GARAGE, onderdeel uitmakend van het watertorencomplex te Laren, gebouwd tussen 1931 en 1933 in expressionistische bouwtrant.

Omschrijving

Ten oosten van de watertoren bevindt zich een eenlagige garage op rechthoekige plattegrond onder plat dak. De garage is opgetrokken in dezelfde baksteen als de watertoren.

In de voorgevel (NW) bevinden zich drie naast elkaar geplaatste rechthoekige garage-ingangen met stalen garagedeuren.

Aan de rechterzijgevel (ZW) bevindt zich een lessenaarsdak met open bergruimte eronder en een ronde opening in het muurwerk van de noordwestelijke kopgevel.

De achtergevel (ZO) alsmede de linkerzijgevel (NO) zijn blind.

Waardering

De garage is van algemeen belang als historisch-functioneel onderdeel van het watertorencomplex te Laren.

Ja Handelsgebouwen, opslag- en transportgebouwen Opslag Garage (G)

Hamdorff, W. ; Noord-Holland