Laren Noord-Holland E 1130
Bij Naarderstraat 82, 1251 BH te Laren

Omschrijving

Omschrijving THEEHUIS. Ten oosten van onderdeel 1, oorspronkelijk opgenomen in de randbeplanting, met uitzicht over de grote weide, staat een houten theehuis in chaletstijl op een rechthoekige grondslag. Het bestaat uit een veranda en een binnenruimte, die aan drie zijden beglaasd is. Tegen de gesloten achterwand staat een buffet, geflankeerd door twee wandkasten. Het geheel in hout uitgevoerde gebouw heeft een met mastiek bedekt lessenaarsdak. Het theehuis is een voorbeeld van prefab-houtbouw. Waardering

Het theehuis is van algemeen belang wegens cultuur-en architectuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van de buitenplaats Larenberg.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Bijgebouw Theehuis