Laren Noord-Holland E 1131
Bij Naarderstraat 82, 1251 BH te Laren

Omschrijving

Omschrijving SCHUUR. In de hoek van de moestuin staat een enigszins ruïneuze wit geschilderde bakstenen schuur, een voormalige paardenstal op vierkante plattegrond met plat dak. De wanden hebben segmentvormige spaarvelden, en gezien de beeinding met ezelsruggen rustend op tandlijsten, dateren ze uit dezelfde tijd als de bakstenen tuinmuur. In een van de spaarvelden zit een getoogde inrijpoort. Aan de andere zijde een schuifdeur, in dezelfde uitvoering als de schuurdeuren van het koetshuis.

Waardering

De schuur is van algemeen belang wegens cultuur- en architectuurhistorische waarde als historische-fuctioneel onderdeel van de buitenplaats Larenberg.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.