511304 - H.H. Petrus en Paulus
Reeuwijk B 5806
Bij Dorpsweg 22, 2811 KH te Reeuwijk

Omschrijving

Het uit 1933 daterende HEILIG HARTBEELD staat vóór de pastorie van de HH Petrus en Pauluskerk op een sokkel van geruwd beton, die in zakelijk expressionisme is opgebouwd uit een groot rechthoekig blok met kleine blokken op de hoeken. Op het grote blok een identieke compositie op een iets kleinere schaal. In de sokkel is de volgende inscriptie aangebracht: "Allerheiligste hart van Jezus, Bescherm ons huisgezin". Het in symbolistische trant gestileerde beeld van zandsteen stelt Jezus Christus voordie met zijn armen wijd een zegenend gebaar maakt.

Waardering

Het Heilig Hartbeeld is cultuurhistorisch van algemeen belang als uitdrukking van het rijke Rooms-katholieke leven tijdens de bouwtijd.

In stedebouwkundig opzicht is het beeld van algemeen belang vanwege de beeldbepalende situering in Reeuwijk-dorp en de functionele en ruimtelijke relatie met de overige onderdelen van het kerkcomplex.

Het beeld is gaaf.

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Gedenkteken(D) Gedenkteken(D6)