Bloemendaal G 874
Vogelenzangseduinweg 1 a, 2114 AS te Vogelenzang
Vogelenzangseduinweg 1, 2114 AS te Vogelenzang

Omschrijving

DUBBELE DIENSTWONING MET STAL EN HOOIBERG. Op rechthoekige grondslag gebouwd 18de-eeuws dubbel woonhuis met topgevels opgetrokken uit baksteen, dat deels is witgesausd en deels met hout is bekleed. Het pand bestaat uit één bouwlaag onder een met Oud-Hollandse pannen gedekt dubbel zadeldak. Gevelinvulling met kleine roedenvensters. Terzijde van de woning een achttiende-eeuwse stal opgetrokken uit baksteen met hoge plint overkapt door een met rode pannen gedekt dubbel zadeldak, dat aan de rechter kant doorloopt in een lessenaarsdak. Houten hooiberg.

Waardering

DUBBELE DIENSTWONING MET STAL EN HOOIBERG van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de kenmerkende ligging binnen de historische tuin- en parkaanleg; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K)