Bloemendaal G 874
Bekslaan 20, 2114 AR te Vogelenzang

Omschrijving

BIJGEBOUW TEYLINGERBOSCH. Ter zijde van Teylingerbosch een 17de-eeuws witgepleisterd dwarshuis oorspronkelijk een paardenstal met koetshuis, thans verbouwd tot woonhuis (de stal is nog aanwezig). Het pand is gebouwd op L-vormige grondslag staande op een donkere plint en heeft één bouwlaag onder een met rode Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak met zakgoot. Stalgedeelte met rechthoekige stalvensters, twee deuren en een dubbele houten inrijddeur. In het woongedeelte links een bijrijder, die is vervangen door een glazen ingangspartij.

Waardering

BIJGEBOUW TEYLINGERBOSCH van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Bijgebouw