Bloemendaal G 874
Bij Vogelenzangseduinweg 3, 2114 AS te Vogelenzang

Omschrijving

TUINMUUR. Aan de oost- en noordzijde van de rechthoekige moestuin van Teylingerbosch een 18de-eeuwse rode bakstenen tuinmuur met steunberen. In de moestuin staat een vervallen koude bak en een kweekbak. Aan de buitenzijde van de muur is een langgerekte aanbouw van een deels witgepleisterde bakstenen kippenhok, thans is gebruik als woning, onder een met rode en gesmoorde Oudhollandse pannen gedekt lessenaarsdak. Op de nok een luidbel.

Waardering

TUINMUUR van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde van het complex; - als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinmuur