Bloemendaal G 49
Tweede Doodweg 24, 2114 AP te Vogelenzang
Tweede Doodweg 26, 2114 AP te Vogelenzang
Tweede Doodweg 28, 2114 AP te Vogelenzang

Omschrijving

BOERDERIJ. Tegenover het Huis te Vogelenzang ligt een 17de-eeuwse langhuisboerderij. Het woon- en verbrede staldeel (muurwerk stal is deels vernieuwd) zijn overkapt door met riet gedekte wolfsdaken met bakstenen nokvorst en de twee aanbouwen aan de zuidzijde, bestaande uit een wind- of klompenhok en een negentiende-eeuws zomerhuis, onder met rode Oud-Hollandse pannen gedekte wolfsdaken. Het woongedeelte met wit en zwart gepleisterde plint heeft verschillende meerruitsvensters, hoge meerruits opkamervensters, getoogde keldervensters en een toegangsdeur in de kopsegevel. Op het erf staat een houten en een bakstenen schuur.

Waardering

BOERDERIJ van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de architectonische vormgeving; - vanwege de cultuur-historische relatie met de buitenplaats