511338 - O.L.V. van Lourdes School
Beemster A 981
Beemster A 961
Bij Jisperweg 53, 1464 NG te Westbeemster

Omschrijving

ToegangsBRUG naar het O.L.V.-complex, uitgevoerd in gewapend beton met tongewelf in het midden en aan elke zijde zeven verticale pijlers die vanaf de voet van de landhoofden tot op de hoogte van de borstwering zijn opgetrokken. De pijlers hebben met twee horizontale groeven geornamenteerde koppen. De borstwering bestaat uit geometrisch vormgegeven hekwerk in smeedijzer. Het landhoofd aan de zijde van het hoofdgebouw bevat voorbij de boog twee hoger opgetrokken pijlers op schouderstukken; de middelste pijlers boven de boog zijn zwaarder uitgevoerd.

Waardering

De uit 1910 daterende betonnen toegangsbrug is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het O.L.V. van Lourdes-complex.