Reimerswaal A 110
Sint Pieterspolder 10, 4416 RJ te Kruiningen

Omschrijving

Paardenstal annex graanopslag op rechthoekige plattegrond, grotendeels opgetrokken uit zwart geteerde, gepotdekselde houten delen, één bouwlaag hoog met een zadeldak. Alle randen van de gevelopeningen en de hoeken zijn wit geschilderd.

De zuidwestelijke kopgevel is opgetrokken uit rode baksteen en op de begane grond voorzien van twee stalen raampjes en in de top van een dubbel raampje.

De zuidoostelijke langsgevel is uiterst rechts voorzien van een houten deur met bovenlicht.

De noordoostelijke kopgevel bevat op de begane grond twee stel houten wagendeuren en op de verdieping een goederenluik.

De noordwestgevel is eveneens een langsgevel. Het zadeldak is gedekt met rode pannen en voorzien van overstekken en makelaars.

In het interieur is op de verdieping onder meer de voormalige functie van graanopslag te herkennen aan de indeling d.m.v. schotten.

Waardering

Paardenstal annex graanopslag, van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische waarde, ensemblewaarde en gaafheid.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Paardestal(M)
Nee Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Graanschuur(M)