Oost-, West- en Middelbeers B 1358
Dr. J. v.d. Mortellaan 7, 5091 JJ te Oost West en Middelbeers

Omschrijving

VOORMALIGE TUINMANSWONING (toponiem: 'Nol en Pietje'). Witgekalkte rode bakstenen 19de-eeuwse tuinmanswoning op rechthoekige grondslag onder met Oud-Hollandse pannen gedekt schilddak. De woning is even ten westen van het koetshuis annex dienstwoning aan de oprit gelegen. Centraal aan de voor(ZW-)zijde de toegangsdeur met 8-ruits bovenlicht. Aan weerszijden een meeruitsvenster met luiken. Aan de rechtergevel twee meerruitsvensters met luiken. Aan de linker zijde een enkel meerruitsvenster met luiken. Achterzijde centraal de achterdeur met aan weerszijden drie op onregelmatige plaats en hoogte gelegen vensters.

De VOORMALIGE TUINMANSWONING is van algemeen cultuurhistorisch belang

- vanwege de sobere en doelmatige vormgeving;