Oost-, West- en Middelbeers B 1641
Dr. J. v.d. Mortellaan 4, 5091 JJ te Oost West en Middelbeers

Omschrijving

VOORMALIGE PACHTERSWONING, GENAAMD MASTEHOEF, MET STAL EN SCHUUR. Rode bakstenen in oorsprong 18de-eeuwse, thans grotendeels uit ca. 1900 daterende voormalige pachterswoning met stal op rechthoekige grondslag onder met grijze pannen gedekt zadeldak. Aan de ZW-zijde een 19de-eeuwse aanbouw onder zadeldak (grijze pannen). Voor(noord-)zijde rechts de entreedeur naar de woning met rechts een enkel en links twee meerruitsvensters met luiken onder een getoogde strek. Aan de linkerzijde het stalgedeelte met twee getoogde dubbele staldeuren en twee getoogde meerruitsvensters. Rechterzijde beganegronds en op de verdieping enkele meerruitsvensters onder getoogde strek. De achterzijde vertoont enkele bouwsporen van oorspronkelijk aanwezige vensters. Aan de zuidzijde van het stalgedeelte een vroeg 19de eeuwse schuur onder met pannen gedekt zadeldak (oorspronkelijke gebintconstructie)

Waardering

De VOORMALIGE PACHTERSWONING, GENAAMD MASTHOEF, MET STAL EN SCHUUR is van algemeen cultuurhistorisch belang

- als functioneel en karakteristiek onderdeel van de historische buitenplaats;

- vanwege de ouderdom.