Oost-, West- en Middelbeers B 1139
Dr. J. v.d. Mortellaan 2, 5091 JJ te Oost West en Middelbeers

Omschrijving

BOERDERIJ GENAAMD DE LINDEHOEF. Witgekalkte rode bakstenen boerderij annex stal van het Noord-Brabantse langgeveltype op rechthoekige grondslag onder rieten zadeldak met wolfseinden, daterend uit 1774-1776. De bakstenen muren van het stalgedeelte uit de jaren '30 van de 20ste eeuw werden tijdens de restauratie van de boerderij in 1997-1998 weer door de oorspronkelijke houten delen vervangen. Aangebracht ter vervanging van de oorspronkelijk hier gesitueerde houten delen.Voor(noord-)zijde: centraal twee kruiskozijnen met vier 9-ruitsvensters, aan de onderhelft van kozijnen luiken voorzien. Links een kloosterkozijn met twee 9-ruitsvensters en luik aan onderkozijn-helft. Onder laatstgenoemd venster een 4-ruits keldervenster met luik en diefijzers. Aan de rechterzijde een 9-ruits keldervenster met luik en 3-ruits bovenlicht. Linkergevel: links een entree-deur met 6-ruits bovenlicht. Rechts hiervan een dubbel 10-ruitsvenster met luiken. Aansluitend links de gevel van de stal waarin deels enkele en dubbele staldeuren waartussen getoogde 6-ruitsvensters Rechtergevel: een deur met aan weerszijden een dubbel 8-ruitsvenster. Aansluitend rechts de gevel van de stal met getoogde 6-ruitsvensters en enkele toegangsdeuren. Achtergevel van de stal twee 6-ruitsvensters.

De BOERDERIJ GENAAMD LINDEHOEF is van algemeen cultuurhistorisch belang

- vanwege de ouderdom