Oost-, West- en Middelbeers B 284
Dr. J. v.d. Mortellaan 1, 5091 JJ te Oost West en Middelbeers

Omschrijving

PACHTERSWONING MET STAL GENAAMD DE BEUKEHOEF. Voormalige witgekalkte rode bakstenen pachterswoning, in 1774-1775 opgetrokken op rechthoekige grondslag onder met rieten kap (vorstpannen) gedekt schilddak met voet van Oud-Hollandse pannen en met overkragend overstek aan noordzijde. De voor(west-)gevel vertoont vakwerk. Centraal aan de voorzijde een dubbele staldeur. Linker gevel een toegangsdeur en enkele meerrruitsvensters met luiken. Rechter gevel enkele meeruitsvensters met luiken. Achtergevel beganegronds twee meerruitsvensters met luiken, aan de rechterzijde een verhoogd venster met diefijzers en op de verdieping een enkel meerruitsvenster. De achter de pachterswoning gelegen garage is voor de bescherming van ondergeschikte betekenis. Het erf wordt aan de zuid- en westzijde door een smalle gracht begrensd.

De PACHTERSWONING MET STAL GENAAMD BEUKEHOEF is van algemeen cultuurhistorisch belang

- vanwege de gaafheid;