Bij Beukenhorst 3, 5262 LG te Vught

Omschrijving

In rode machinale baksteen opgetrokken monumentale landbouwschuur uit de jaren '30 (1926?) van de twintigste eeuw op rechthoekige grondslag onder rieten wolfsdak, staande op een plint van verticale baksteen. Het schild aan de zijkant (zuidzijde) wordt centraal doorbroken door de daar doorgetrokken gevel, waarin dubbel hooiluik. In de zuid- en westgevel enkele getoogde en rechte venster- en deurpartijen. Het baksteenwerk van de gevel aan de achter(oost-)zijde vertoont veel sporen van beschietingen uit de Tweede Wereldoorlog.

Waardering

De landbouwschuur is van algemeen belang vanwege: - bouwtype, als voorbeeld van vooroorlogse landelijke bouwkunst en vanwege haar robuuste monumentale volume; - schoonheid; - gaafheid; - ensemblewaarden vanwege de functionele samenhang met de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Schuur(L)