Moersbergselaan 13, 3941 BW te Doorn

Omschrijving

DUBBELE ARBEIDERSWONING. Aan de rand van het bos staat een bakstenen woning uit 1900 gebouwd in opdracht van de toenmalige eigenaresse A.C. Luden. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken pand bestaat uit één bouwlaag met witgepleisterde plint onder een met vernieuwde Hollandse pannen gedekt zadeldak met twee gemetselde schoorstenen op de nok. De zesassige voorgevel is naar de bouwlanden toegekeerd en heeft een invulling van schuifvensters met luiken en een excentrisch geplaatste toegangs paneeldeur met bovenlicht. In het dakschild bevinden zich twee dakkapellen met voluutvormige wangen. Tegen de achtergevel is een klein aanbouwtje waarin een tweede toegangsdeur met rechts hiervan een T-venster met luiken en links hiervan vierruitsvensters.

DUBBELE ARBEIDERSWONING van algemeen belang:

- vanwege de historiserende vormgeving;