Moersbergselaan 2, 3941 BW te Doorn

Omschrijving

BOERDERIJ 'KEIZERSWAARD'. Ten westen van de oprijlaan staat, op een zestiende-eeuwse bouwplaats, een langhuisboerderij uit 1922 gebouwd in historiserende stijl naar een ontwerp van de architect H.A. Meijerink uit Doorn. In ca.1990 is de boerderij tot woonhuis verbouwd en gerestaureerd , waarbij de voorgevel zijn oorspronkelijke karakter heeft behouden. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen gebouw is witgepleisterd met een donkere plint en bestaat uit één bouwlaag onder een met vernieuwde Hollandse pannen gedekt zadeldak met wolfseinden. Op de nok staat een gemetselde schoorsteen. De symmetrisch ingedeelde voorgevel heeft centraal op de begane grond twee schuifvensters met roedenverdeling en halve luiken geflankeerd door een kleiner roedenvenster met luiken en op de verdieping een dubbel draaivenster met luiken. Ingang in de rechter zijgevel.

BOERDERIJ 'KEIZERSWAARD' van algemeen belang:

- vanwege de historiserende vomgeving;