Moersbergselaan 9, 3941 BW te Doorn
Moersbergselaan 11, 3941 BW te Doorn

Omschrijving

DIENSTWONING 'DE OUDE MOLEN'. Ten oosten van de oprijlaan staat een witgepleisterde dienstwoning uit 1913 met het aanzien van een langhuisboerderij, dat in historiserende stijl door de gebroeders Van der Wielen uit Cothen in opdracht van de toenmalige eigenaar J.A.W. Luden is gebouwd. De naam verwijst naar een molen, die tot 1770 op deze plaats (nr.9-11 en 5-7) heeft gestaan. Oorspronkelijk een dubbele woning die in 1995-1996 tot één woning is verbouwd. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken pand met donkere plint bestaat uit één bouwlaag en een kapverdieping onder een met vernieuwde Hollandse pannen gedekt zadeldak met wolfseinden. De symmetrische voorgevel heeft drie vensterassen met roedenschuifvensters voorzien van halve luiken. Op de verdieping is een identiek venster van een kleiner formaat aangebracht. In de zijgevel de ingang tot de woning.

DIENSTWONING 'DE OUDE MOLEN' van algemeen belang:

- vanwege de historiserende stijl van een dienstwoning vormgegeven als een boerderij;