Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
511751
Complexnummer
511747 - De Tempel
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82975/102
Internationaal kenteken
Nee
Kadastrale aanduiding
Overschie A 2878
Bij Delftweg 186, 3046 NC te Rotterdam

Omschrijving

Omschrijving

TUINMANSWONING. Uit houten delen opgetrokken tuinmanswoning met werkplaats uit ca. 1880. Het één bouwlaag hoge pand op rechthoekige grondslag wordt overkapt door een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt zadeldak. De bakgoten onder de dakschilden worden door ijzeren consoles gedragen. In de gevels ondermeer 6-ruitsvensters, entrees (bestaande uit opgeklampte houten deuren met bovenin kleine ruitjes) en een dubbel luik in de topgevel in dezelfde vormgeving als de entrees. Het pand is thans (1997) wit geschilderd, de deuren, luiken en kozijnen zijn groen geschilderd. INTERIEUR - In het interieur de oorspronkelijke opdeling in woonhuis en werkplaats.

Waardering

TUINMANSWONING behorende tot de historische buitenplaats De Tempel, van algemeen belang: -vanwege de ouderdom; -vanwege de architectonische vormgeving; -vanwege de gaafheid van het exterieur en de redelijke gaafheid van het interieur; -als karakteristiek en functioneel onderdeel van de buitenplaats; -vanwege de functioneel ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats; -vanwege de kenmerkende ligging binnen de parkaanleg.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 511747. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Tuinmanswoning(L)

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
n.v.t.
niet van toepassing