Groeneveld 3, 3744 ML te Baarn

Omschrijving

(Op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.9) BOERDERIJ 'RAVESTEIN' MET BAKHUIS. Ten zuiden van het hoofdgebouw, evenwijdig aan de Ravesteinselaan, ligt een achttiende-eeuwse langhuisboerderij. De boerderij bestaat uit één bouwlaag opgetrokken uit baksteen met een (rood) geschilderde plint en onder een met riet gedekt zadeldak met wolfseinde aan de achtergevel. Op de nok staat een gemetselde schoorsteen. De vier traveeën brede voorgevel is voorzien van vier twintigruitsvensters met rechtsonder een kelderraam. In de top is een venster met luiken aangebracht. In de zijgevels van de stal afwisselend getoogde stalvensters en (mest)deuren. Centraal in de achtergevel is een gerestaureerde dubbele inrijdeur met links tegen de deeldeur een staldeur. Aan weerszijden van de inrijdeur bevinden zich ronde vensters en in de top een hooiluik. Aan de weg staat (haaks op de boerderij) het voormalige, witgepleisterde bakhuisje van één bouwlaag onder een met gesmoorde Oud-Hollandse pannen gedekt zadeldak.

Waardering BOERDERIJ 'RAVESTEIN' MET BAKHUIS van algemeen belang

- vanwege de ensemblewaarde;