Vreeland A 2008
Bij Boslaan 9, 3633 VZ te Vreeland

Omschrijving

Op de kaart nr.4. TUINHUIS. Staande in het park een 18de-eeuws tuinhuis in Lodewijk XV- stijl, oorspronkelijk afkomstig van een Amsterdams grachtenpand aan de Keizersgracht en via Terra Nova in 1961 op de buitenplaats Slotzicht terecht gekomen. Het op rechthoekige grondslag gebouwde bakstenen tuinhuis is voorzien van lijstgevels en zandstenen hoeklisenen. Centraal in de zandstenen voorgevel een groot risalerend meerruits schuifvenster met een gedecoreerd bovenlicht onder een kuif in Lodewijk XV-stijl. Het venster wordt geflankeerd door licht getoogde, dubbele tuindeuren met roedenverdeling. Hardstenen stoepjes voor de tuindeuren. Alle decoraties in Lodewijk XV-stijl.

Waardering TUINHUIS van algemeen belang: - vanwege de gaafheid in combinatie met de ouderdom;

- vanwege de architectonische vormgeving in Lodewijk XV-stijl;