Dubbeltjesweg 22, 6997 AE te Hoog-Keppel

Omschrijving

KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats De Ulenpas. Ten noorden van het hoofdgebouw een witgepleisterd koetshuis met een woongedeelte uit de derde kwart van de 19de eeuw. Het op L-vormige grondslag opgetrokken pand bestaat uit één (koetshuis) en twee bouwlagen (woondeel) afgewerkt met een doorlopende lijst en overkapt door een met gesmoorde Oud-Hollandse pannen gedekt, flauw hellend schilddak. De gevels met geblokte hoeklisenen worden geleed door deuren en vensters met natuurstenen onderdorpels. In de symmetrisch ingedeelde voorgevel drie omlijste dubbele inrijdeuren met halfrond gietijzeren bovenlicht voorzien van spaakroeden. Boven de middelste poort een omlijst meerruitsvenster met halfrond gietijzeren bovenlicht voorzien van spaakroeden gesitueerd onder een frontonvormige oplopende daklijst. Aan weerszijden van de middelste poort twee omlijste meerruitsvensters met halfrond gepleisterde bovenvelden voorzien van een gebeeldhouwd paardenhoofd. Overige gevels hebben een invulling met meerruitsvensters, deels voorzien van luiken, toegangsdeur met bovenlicht (zij- en achtergevel) en in de achtergevel een dubbele inrijdeur met halfrond bovenlicht voorzien van spaakroeden.

KOETSHUIS van algemeen belang:

- vanwege de architectonische vormgeving;