Bij Dubbeltjesweg 20, 6997 AE te Hoog-Keppel

Omschrijving

TUINSCHUUR behorende tot de buitenplaats De Ulenpas. Bij de moestuin een bakstenen schuur uit 1882, die tesamen met het tegenoverliggende stalgebouw de doorgang vormt naar de moestuin. De doorgang wordt tevens gemarkeerd door twee bakstenen pijlers in blokwerk onder een hardstenen afdekplaat. Het op rechthoekige grondslag gebouwde pand bestaat uit 1 bouwlaag onder een met Oud-Hollandse pannen gedekt schilddak. Onder de gootlijsten een bakstenen tandlijst (bloktand). In de kopgevel (oost) een dubbele getoogde inrijdeur geflankeerd door meerruitsvensters. In de zuidgevel (moestuin-zijde) een toegangsdeur en een getoogde dubbel schuurdeur geflankeerd door vensters met kruisvormige roeden.

TUINSCHUUR van algemeen belang:

- vanwege de doelmatige vormgeving;