Dubbeltjesweg 16, 6997 AE te Hoog-Keppel
Dubbeltjesweg 18, 6997 AE te Hoog-Keppel

Omschrijving

BOSWACHTERSWONING behorende tot de buitenplaats De Ulenpas. Aan de oprijlaan een boswachterswoning (voormalige rentmeesterswoning) uit ca.1870. Het op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen pand bestaat uit één bouwlaag onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt, overstekend zadeldak met windveren en hoekkorbelen. Twee gemetselde schoorstenen. De symmetrisch ingedeelde voorgevel heeft een deur met vierruits bovenlicht en vijftienruits schuifvensters. Op de verdieping meerruits draaivensters. Voor de gevel een veranda bestaande uit een houten constructie met opengewerkt latwerk. De muur om de veranda is niet-oorspronkelijk.

BOSWACHTERSWONING van algemeen belang:

- vanwege de vormgeving;