Heeswijk-Dinther E 1949
Bij Kasteel 4, 5473 VA te Heeswijk-Dinther

ONDERDEEL 5

KAS IN MOESTUIN: de kas (vierde kwart negentiende eeuw) heeft een bakstenen achtermuur die aan de buitenzijde op regelmatige afstand is geleed met eensteens beertjes en heeft twee toegangen onder een boogstelling; de driehoekig gevormde zijgevels zijn van baksteen, de hellende zuidgevel bestaat uit glas in een raamwerk van zinken roeden en rust op een bakstenen voeting. Gerestaureerd in 1992.

Waardering: De KAS IN DE MOESTUIN beschikt over algemeen monumentenbelang: - vanwege de ouderdom; - omdat de functioneel-historische relatie tot de naaste omgeving eenduidig herkenbaar behouden is gebleven; - omdat aan een kas van dergelijk grote omvang zeldzaamheidswaarde kan worden toegekend.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Kas(L)

Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Moestuin(L)