Heeswijk-Dinther E 1948
Bij Kasteel 4, 5473 VA te Heeswijk-Dinther

ONDERDEEL 8:

Twee HEKPIJLERS BIJ DE INGANG VAN DE AALMOEZENIER FRANCIS L. SAMPSONLAAN (nabij de Gouverneursweg) uit het laatste kwart van de negentiende eeuw: bakstenen hekpijlers op natuurstenen sokkel met dito hoekzuiltjes, hoeken en dekplaat (Udelfanger zandsteen) waarop schilddragende, zittende leeuwen, eveneens in natuursteen (Bentheimer zandsteen).

Waardering

De HEKPIJLERS BIJ DE INGANG VAN DE AALMOEZENIER FRANCIS L. SAMPSONLAAN vertegenwoordigen een algemeen belang als: - oude markeringsobjecten van de historische begrenzing van de buitenplaats; - voorbeelden van historisch materiaalgebruik en vakmanschap; - structurele elementen met een functioneel-ruimtelijke relatie tot de andere onderdelen van de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Hekpijlers