Heeswijk-Dinther E 911
Bij Kasteel 4, 5473 VA te Heeswijk-Dinther

ONDERDEEL 10:

HARDSTENEN RENAISSANCE ZUIL MET IJZEREN BEKRONING VOOR HET KASTEEL, eind zestiende eeuw: vrijstaande natuurstenen zuil op sokkel, de schacht versierd met repeterend kepermotief; op de zuil een decoratief smeedijzeren ornament. Verder nog twee dito zuiltjes, maar afgebroken.

Waardering:

De HARDSTENEN RENAISSANCE ZUIL MET IJZEREN BEKRONING VOOR HET KASTEEL vertegenwoordigt algemeen belang vanwege: - de ouderdom; - het in het object ten uitvoer gelegde historisch vakmanschap; - de in het historische object besloten inventiviteit, bestaande uit de combinatie van onderdelen van verschillende herkomst tot één nieuw artefact en als zodanig representatief voor de historische essentie van de buitenplaats; - als karakteristiek historisch oriëntatiepunt.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinsieraad