Heeswijk-Dinther E 1949
Bij Kasteel 4, 5473 VA te Heeswijk-Dinther

ONDERDEEL 11:

LOS, KLEIN ELEMENT LANGS TOEGANGSPAD LINKS VAN HET KASTEEL, uit het derde kwart van de achttiende eeuw: verloren aandoend natuurstenen object op vierkante sokkel met knopvormige bekroning waarop reliëf.

Waardering:

Dit LOS, KLEIN ELEMENT LANGS TOEGANGSPAD LINKS VAN HET KASTEEL vertegenwoordigt algemeen belang vanwege: - de ouderdom; - het in het object ten uitvoer gelegde historisch vakmanschap; - de functie als karakteristiek historisch herkenningspunt en - als markant onderdeel van de historische essentie van de buitenplaats, zijnde een rijk geschakeerde verzameling (bouw)fragmenten als collectieve getuigenis van een verwoed collectioneurschap uit de negentiende eeuw.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinsieraad