Heeswijk-Dinther E 1575
Bij Kasteel 4, 5473 VA te Heeswijk-Dinther

ONDERDEEL 13:

TWEE BAKSTENEN SOKKELS LANGS EIKENLAAN IN ZUIDELIJKE RICHTING EN STAAND AAN EEN VIERSPRONG, XIXd: trapvormige sokkels met plint en gecementeerde dekplaten, en met verdiept liggende velden, het geheel bedoeld als voetstuk en in vervallen staat verkerend.

Waardering De TWEE BAKSTENEN SOKKELS LANGS EIKENLAAN IN ZUIDELIJKE RICHTING EN STAAND AAN EEN VIERSPRONG bezitten algemeen monumentaal belang wegens: - de historische en structurele verbondenheid met de buitenplaats; - de ouderdom; - de aanduiding van de oude begrenzing van het kasteelterrein; - de materiaalkeuze en de architectonische vormgeving.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Twee bakstenen Sokkels