Heeswijk-Dinther E 2742
Bij Kasteel 4, 5473 VA te Heeswijk-Dinther

ONDERDEEL 14:

TWEE GEMETSELDE PIJLERS MET NATUURSTENEN LEEUWEN NABIJ DE ZUID-WILLEMSVAART: bakstenen pijlers met geprofileerde, terugliggende velden, de randen uitgevoerd in een kraalprofiel, afsluitende afdekking in Savonnierres, op de pijlers geprofileerde natuurstenen sokkels (Uedelfanger) met op één pijler nog een staande, schildhoudende leeuw in Bentheimer zandsteen - het schild gepolychromeerd, circa 1900 (de andere leeuw met schild werd in 1998 gestolen). De oude klinkerbestrating loopt door tot aan de ventweg langs de Zuid-Willemsvaart.

Waardering De TWEE GEMETSELDE PIJLERS MET NATUURSTENEN LEEUWEN NABIJ DE ZUID-WILLEMSVAART bezitten algemeen belang wegens: - de structurele en historische verbondenheid met de buitenplaats; - de ouderdom; - de aanduiding van de oude begrenzing van het kasteelterrein; - de materiaalkeuze en de architectonische vormgeving c.q. opbouw.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Twee Gemetselde Pijlers