Heeswijk-Dinther E 1156
Bij Kasteel 4, 5473 VA te Heeswijk-Dinther

ONDERDEEL 16:

TWEE KANONSLOPEN (XVII) NAAST DE INGANG AAN DE GOUVERNEURSWEG: ter weerszijden van de oprit verticaal in de grond geplaatste kanonslopen.

Waardering:

De TWEE KANONSLOPEN NAAST DE INGANG AAN DE GOUVERNEURSWEG vertegenwoordigen algemeen belang wegens: - de ouderdom; - het markerend effect van de onderdelen, ter indicatie van de omgrenzing van het kasteelterrein; - de structurele en historische verbondenheid met de buitenplaats en - als (resterende) proeven van de historische essentie van kasteel Heeswijk c.a., zijnde resultaten van een verwoed 19de-eeuws collectioneurschap.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Twee kanonslopen