Heeswijk-Dinther E 1949
Bij Kasteel 4, 5473 VA te Heeswijk-Dinther

ONDERDEEL 17:

MARKERENDE ELEMENTEN AAN HET BEGIN VAN DE ZUIDELIJKE OPRIJLAAN, TEGENOVER DE HOOFDPOORT, XVIII-XIX: zes losse natuurstenen elementen, deels behouwen, deels onbehouwen waaronder twee sokkels, beide voorzien van een gesmeed ijzeren muuranker.

Waardering:

De MARKERENDE ELEMENTEN AAN HET BEGIN VAN DE ZUIDELIJKE OPRIJLAAN, TEGENOVER DE HOOFDPOORT bezitten algemeen belang vanwege: - de ouderdom; - het markerend effect van de onderdelen, ter indicatie van de omgrenzing van het kasteelterrein; - de structurele en historische verbondenheid met de buitenplaats en - als (resterende) proeven van de historische essentie van kasteel Heeswijk c.a., zijnde resultaten van een verwoed 19de-eeuws collectioneurschap; - de combinatie van verschillende historische elementen tot één nieuw concept, aldus de historische essentie van het kasteel tot uitdrukking brengend.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Zes losse natuurstenen elementen