Heeswijk-Dinther E 911
Heeswijk-Dinther E 1948
Bij Kasteel 4, 5473 VA te Heeswijk-Dinther

ONDERDEEL 24:

VIER MARMEREN ZUILSCHACHTEN, AFKOMSTIG VAN HET ALTAAR VAN DE SINT JANSKATHEDRAAL TE 'S-HERTOGENBOSCH: losse, monolithische zuilschachten ten zuiden van het kasteel begin jaren '80 van de 20ste eeuw in het park geplaatst, naar ontwerp van meester-steenhouwer Joris Duer en in 1620 vervaardigd door Hans van Mildert uit Antwerpen als onderdelen van het hoofdaltaar van de Sint Jan; in 1867 afgebroken en in gedeelten verkocht.

Waardering:

De VIER MARMEREN ZUILSCHACHTEN, AFKOMSTIG VAN HET ALTAAR VAN DE SINT JANSKATHEDRAAL TE 'S-HERTOGENBOSCH vertegenwoordigen algemeen belang wegens: - de ouderdom; - de gave staat van behoud; - de representativiteit van de zuilschachten voor de historische essentie van kasteel Heeswijk die grotendeels bestaat in de resultaten en relicten van 19de-eeuws collectioneurschap.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Zuilschachten