511929 - Lonnekermeer
Weerselo M 3644
Nieuwe Grensweg 13 A, 7561 RX te Deurningen

Omschrijving

Grote SCHUUR op rechthoekige plattegrond onder (nieuw) afgeknot schilddak waarvan de dakschilden aan de zijgevels (N en Z) zijn verlengd. Het dak is met rode Hollandse pannen gedekt. De gevels zijn opgetrokken in bruine baksteen. In de voorgevel (W) zijn de afzonderlijke topgevels van de oorspronkelijke dubbele schuur nog te herkennen. Rechts in de gevel een baander onder korfboog met witte sierstenen tussen recht gesloten vensters. Aan weerszijden daarvan staldeuren onder rondbogen. De baander links in de gevel is overspannen door een korfboog met witte sierstenen tussen recht gesloten vensters. Tussen de oude hooiluiken boven de inrijdeuren is een nieuw hooiluik aangebracht.

Schuur van algemeen cultuurhistorisch belang vanwege de ensemblewaarde:

- waarbij de schuur in vormgeving, volume en situering aansluit op het hoofdgebouw van het boerderijcomplex

- als functioneel onderdeel van het boerderijcomplex en het gehele landgoed

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Schuur(M)