511980 - Begraafplaats met grafmonumenten
Noordwijk A 1224
Tegenover Oude Zeeweg 32, 2202 CG te Noordwijk

BAARHUISJE uit 1931, gebouwd bij de uitbreiding van de algemene begraafplaats te Noordwijk.

Omschrijving

Baarhuisje van één bouwlaag op rechthoekige plattegrond, opgetrokken in baksteen onder een schilddak met rode Hollandse pannen. De gevels zijn boven een zwarte plint wit gesausd. De zuid- en oostgevel maken deel uit van de muur rond de begraafplaats. In de westgevel een rondboogvormige deur en in de noordgevel twee gekoppelde en een enkele zesruits venster met houten luiken. Eenvoudige opgeklampte rechte deur.

Waardering

Het baarhuisje is van algemeen belang vanwege de hoge ensemblewaarde als historisch functioneel en ruimtelijk onderdeel van het begraafplaatscomplex te Noordwijk.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen Baarhuisje Algemene begraafplaats