Registergegevens

Monumentgegevens

Monumentnummer
511987
Complexnummer
511986 - Sint Jeroen
Inschrijving register
Kadaster deel/nr
82962/70
Kadastrale aanduiding
Noordwijk F 5171
van Limburg Stirumstraat 24, 2201 JP te Noordwijk

Omschrijving

Omschrijving

De PASTORIE van de St. Jeroen telt twee bouwlagen onder een overstekend, afgeknot schilddak en zadeldak met leien en hoge gemetselde schoorstenen. Aan de achterzijde een samengestelde kap van deels twee, deels éénlaagse uitgebouwde zaal onder plat dak. De gevels zijn opgetrokken in grauwe baksteen. Eenvoudige gootlijst op klossen. Rechthoekige H-vensters met zesruits bovenlichten onder zandstenen lateien. De symmetrische voorgevel (oost) telt vijf vensterassen met een centrale entreepartij. De dubbele (vernieuwde) deur heeft een vierruits bovenlicht. In het dakschild drie kleine dakkapellen. De zuidgevel telt eveneens vijf vensterassen met in de tweede as van links een deur met bovenlicht in portiek. In het dakschild drie kleine dakkapellen.

Waardering

De pastorie is van algemeen belang vanwege de historisch-functionele en stilistische samenhang met de St. Jeroenskerk en de redelijke mate van gaafheid in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. Tevens heeft de pastorie ensemblewaarde als onderdeel van het complex en als visuele afsluiting van het Lindenplein binnen het beschermde dorpsgezicht van Noordwijk-Binnen.

Dit monument maakt onderdeel uit van complexnummer 511986. Hier vindt u meer informatie over het complex en de bijbehorende monumenten.

Overige gegevens

Oorspronkelijke functies

Hoofdfunctie Hoofdcategorie Subcategorie Functie Verbijzondering Toelichting
Ja Religieuze gebouwen Kerkelijke dienstwoning Pastorie(F)

Bouwactiviteiten

Werkzaamheid Van Tot Nauwkeurigheid Toelichting
vervaardiging
1926
1926
exact

Bouwstijlen

Bouwstijl Zuiverheid Toelichting Rijksmonumentnummer
Rationalisme
invloeden

Ambachten

Vakman Beroep Toelichting
Molenaar, N ; Zuid-Holland
architect / bouwkundige / constructeur
Vreede, W. de ; Zuid-Holland
aannemer / uitvoerder