511989 - Van Eeden-complex
Noordwijk G 3914
Voorstraat 118, 2201 JA te Noordwijk

Omschrijving

Omstreeks 1850-80 tot stand gekomen eenlaags BOLLENSCHUUR met zolder onder zadeldak met gesmoorde Hollandse pannen. In de gevels, opgetrokken in bruine baksteen, regelmatig geplaatste kenmerkende droogdeuren. In de noordgevel de entree met dubbele houten deur. Inwendig is een deel van de droogstellingen bewaard gebleven.

Waardering

De bollenschuur is van algemeen belang wegens cultuur- en architectuurhistorische waarde vanwege de kenmerkende typologie en de redelijke mate van gaafheid in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering.

De bollenschuur heeft ensemblewaarde als historisch-functioneel onderdeel van het complex Van Eeden in de dorpskern van Noordwijk-Binnen.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Bollenschuur