Putten I 252
Bij Oldenallerallee 3, 3882 RW te Putten

Onderdeel 5

Omschrijving

BRUG voor het huis. Eenvoudige brug met bakstenen landhoofden waarop een houten dek. Het dek wordt geflankeerd door een midden 19de eeuws smeedijzeren hekwerk bestaande uit vierkante opengewerkte pijlers met balustraden. Tussen de pijlers een draaihek. De brug vormt de schakel tussen de hoofdlaan waar hij dwars op gebouwd is en het omgrachte terrein waarop de hoofdbebouwing staat.

De BRUG voor het huis is van algemeen belang:

- vanwege de architectuurhistorische en ornamentele waarden (goed voorbeeld van een 19de-eeuwse brug met smeedijzeren balustrades, bijzondere, decoratieve vormgeving van de pijlers);

- als karakteristiek onderdeel van de buitenplaats Oldenaller;

- vanwege de functionele relatie met de buitenplaats.